graphicanews

Ειδήσεις

Η Dunapack Packaging Hellas επένδυσε σε Durst P5 350 HS

Η Dunapack Packaging Hellas επένδυσε σε Durst P5 350 HS

την 26 Απριλίου, 2023

Η Dunapack Packaging Hellas (μέλος του Ομίλου Prinzhorn), με δραστηριότητα στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ως παραγωγός λύσεων κυματοειδούς συσκευασίας, επένδυσε προσφάτως στον ψηφιακό inkjet εκτυπωτή Durst P5 350 HS υψηλής ταχύτητας, κατάλληλο για εκτύπωση κυματοειδούς χαρτονιού.

Ο κ. Βασίλειος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος Cluster για τα εργοστάσια Ελλάδας και Βουλγαρίας δήλωσε: "Είμαστε από τις πρώτες καθετοποιημένες εταιρείες παραγωγής POP/POS στην Ευρώπη και τις πρώτες στην Ελλάδα με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική αγορά.
Ως μέρος της κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης, στοχεύουμε να προσφέρουμε πιο βιώσιμες λύσεις στους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό ψηφιακής εκτύπωσης με ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα εξαιρετικής ποιότητας εκτύπωσης, το Durst P5 350 HS. Αυτός ο προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός πληροί επίσης τα πρότυπά μας ως εταιρεία με σκοπό τη βιωσιμότητα, μειώνοντας την ποσότητα της κατανάλωσης μελανιού μέσω της χρήσης τεχνολογίας LED και γενικά βελτιστοποιώντας το κόστος παραγωγής.
Είμαστε βέβαιοι ότι η παραγωγικότητα του νέου μηχανήματος θα συμβάλει σε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων για τους πελάτες μας."

Από την πλευρά της η κυρία Άννα Ποιμενίδου, Key Account Manager, υπεύθυνη για την Digital Business Unit (DBU) πρόσθεσε:
"Στη Dunapack Packaging Hellas οι λύσεις συσκευασίας μας ξεπερνούν κατά πολύ τον πραγματικό σκοπό της προστασίας, της μεταφοράς και της προβολής των προϊόντων. Λειτουργούν επίσης ως επαγγελματική κάρτα της εταιρείας και προσδιορίζουν τη μοναδική οπτική των προϊόντων.
Ως πρωτοπόροι στον κλάδο της κυματοειδούς ψηφιακής εκτύπωσης στην ελληνική αγορά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ποιοτικές εκτυπώσεις, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα παραγωγής.
Με βάση αυτό, ο εκτυπωτής Durst P5 350 HS επιλέχθηκε μετά από έρευνα αγοράς. Με ανάλυση 7 pcl, λογισμικό ροής εργασιών (Durst Workflow) σχεδιασμένο από τον κατασκευαστή, ειδικές διατάξεις εκτύπωσης χαρτονιού, λογισμικό που επιτρέπει τη μείωση ποσότητας μελανιών χωρίς διαφορά στην απόδοση και χρήση ανακυκλωμένων και βιοδιασπώμενων υλικών εκτύπωσης, είμαστε σίγουροι ότι με τη νέα επένδυση θα έχουμε υψηλό επίπεδο ποιότητας σε συνδυασμό με οικολογικά προσανατολισμένη παραγωγή. 
Τέλος, η εκτύπωση 6 χρωμάτων θα αποδώσει υψηλής ποιότητας συσκευασία για καλλυντικά καθώς και προϊόντα ομορφιάς.
Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα οδηγήσει σε αμοιβαίο όφελος τόσο για εμάς όσο και για τους υποστηρικτικούς και πολύτιμους πελάτες μας."

Ο εκτυπωτής Durst P5 350 HS με P5 Automat
Το υβριδικό σύστημα εκτύπωσης υψηλής απόδοσης Durst P5 350 HS τυπώνει σε υλικά σε ρολό και φύλλα, με πλάτος εκτύπωσης έως και 3,5 m.
Με ταχύτητα έως 710 τ.μ./ώρα και δυνατότητα γρήγορης αλλαγής υλικών με επιλογές πολλαπλών ρολών και πολλαπλών παράλληλων φύλλων, το P5 350 HS καθιστά τη διαδικασία εκτύπωσης πολύ πιο αποτελεσματική.

Για να εξασφαλιστεί η υψηλή ευελιξία του P5 350 HS, συμβάλει ο συνδυασμός με το Durst Automat, το καινοτόμο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης για άκαμπτα υλικά που καθιστά τις διαδικασίες παραγωγής ακόμη πιο αποτελεσματικές. Αυτή η καινοτόμος λύση επιτρέπει τη διαχείριση της ταυτόχρονης εκτύπωσης σε δύο λωρίδες, ακόμη και με φύλλα με διαφορετικά μεγέθη, με συνολικό πλάτος έως 3,5m, μήκος 2,2m και χωρητικότητα στοίβαξης έτοιμων εκτυπώσεων μέχρι 90cm ύψος.

Το μελάνια LED της Durst έχουν ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα χρώματος, ζωντανά χρώματα και υψηλό επίπεδο στιλπνότητας. Διατίθενται σε 6 μελάνια: cmyk+ lc, lm, λευκό, βερνίκι και primer. Παρουσιάζουν επίσης καλή αντοχή στην τριβή και τις γρατζουνιές σε συνδυασμό με εξαιρετική στοιβαχτικότητα. Είναι ιδανικά για χάρτινες επιφάνειες ακόμη και σε συνθήκες υψηλότερης ταχύτητας εκτύπωσης. Τα μελάνια LED της Durst είναι ευέλικτα και κατάλληλα για εκτύπωση σε χαρτί, χαρτόνια και ακόμη και σε εύκαμπτα υλικά, είναι ανακυκλώσιμα και έχουν μεταξύ άλλων πιστοποιητικά Gold Greenguard. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλα για διαδικασίες πλήρους αυτοματοποίησης με τη χρήση του Durst Automat.


Σχετικά με τη Dunapack Packaging Hellas
Η Dunapack Packaging Hellas ιδρύθηκε το 1973 με σκοπό την κατασκευή υλικών συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι. 
Το 1980 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής, ενώ από το 2000 λειτουργεί στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Είναι μια από τις πιο παραδοσιακές Ελληνικές εταιρείες στον τομέα των προϊόντων κυματοειδούς χαρτονιού και στη σχεδίαση και παραγωγή χαρτοκιβωτίων.
Η εταιρεία είναι μέλος του Dunapack Packaging Division του Ομίλου Prinzhorn, ο οποίος το 2016 απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας.

Σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία βοήθησαν στη δημιουργία μιας εξελιγμένης παραγωγικής μονάδας με πιο πρόσφατα τα 2 επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιήθηκαν από το 2017 έως τα μέσα του 2023. Η υλοποίηση του 1ου επενδυτικού κύκλου ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2018 που περιλάμβανε την επέκταση ιδιόκτητων κτιρίων, νέου corrugator καθώς και νέων μεταποιητικών μηχανών.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 συνεχίστηκε η υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του επενδυτικού σχεδίου που περιλάμβανε την εκ νέου επέκταση των χώρων, με επέκταση της αποθήκης ετοίμων προϊόντων και πρώτων υλών, μερική αναβάθμιση του corrugator και νέες μεταποιητικές μηχανές. 
Το 2023 θα εγκατασταθεί ο νέος Ψηφιακός Εκτυπωτής και θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του corrugator.

Με τις συνεχείς επενδύσεις της μπορεί να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία των αναγκών συσκευασίας των πελατών της, όντας μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής υλικών συσκευασίας στην Βορειοανατολική Ευρώπη.